Ooievaarspas

Heb jij een Ooievaarspas en ben je nog geen 18 jaar dan heeft Sportclub Abba voor jou een mooie aanbieding! De kans is groot dat je korting krijgt van Gemeente Den Haag en dit kan oplopen tot maar liefst 100%

Sportclub Abba werkt nauw samen met Gemeente Den Haag en Stichting Leergeld waar kinderen die het niet breed hebben in aanmerking kunnen komen voor vergoeding voor bijvoorbeeld sportkleding, fiets, computer en korting op lidmaatschap enzovoorts.

De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen. In 1989 werd de eerste Ooievaarspas uitgegeven. Inmiddels maken ruim 53.000 gezinnen gebruik van de Ooievaarspas. Meer dan 550 aanbieders Ooievaarspashouders kunnen meedoen aan activiteiten bij meer dan 550 sport- en cultuuraanbieders. De Ooievaarspas is onderdeel van de Haagse Ooievaarsregelingen, zoals een aantrekkelijke zorgverzekering, de schoolspullenpas en gratis openbaar vervoer voor AOW-gerechtigden.

Vervolgstappen

Nadat u een aanvraag heeft gedaan krijgt u een ontvangstbevestiging per post. Daarna stelt de gemeente binnen 8 weken vast of u de Ooievaarspas krijgt. Als u recht heeft op de Ooievaarspas ontvangt u een pasfotoformulier. Stuur dit formulier samen met een kopie van uw identiteitsbewijs en een recente pasfoto zo gauw mogelijk terug.

Ooievaarspas verlengen

De Ooievaarspas is 1 kalenderjaar geldig. Veel Ooievaarspassen worden automatisch verlengd, om te voorkomen dat iedereen met een toekenning ieder jaar de Ooievaarspas opnieuw moet aanvragen. U ontvangt vóór 1 november bericht of uw Ooievaarspas voor het volgende jaar verlengd wordt. U krijgt dan een brief, deze geldt voor het hele gezin (met kinderen tot 18 jaar). Heeft u vóór 1 november geen bericht ontvangen? En wilt u de Ooievaarspas blijven gebruiken? Doe dan een (nieuwe) aanvraag. Heeft u al een Ooievaarspas en wordt deze verlengd voor het volgende jaar? Dan wordt de pas binnen 15 werkdagen weer geactiveerd.

Ooievaarspas kwijt?

Bent u uw Ooievaarspas kwijt? Vraag dan een nieuwe pas aan. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd. U kunt de pas éénmalig opnieuw aanvragen. Woont u in Leidschendam-Voorburg of Rijswijk? Neem dan contact op met uw eigen gemeente.

Extra voordeel voor kinderen

Via de regeling Kinderen Doen Mee kunnen kinderen gratis meedoen aan 1 sport- en 1 culturele activiteit per jaar. Korting voor 18 jaar en ouder Voor pashouders van 18 jaar en ouder geldt uitsluitend de 50% kortingsregeling. Gratis reizen Ontvangt u AOW? En heeft u recht op de Ooievaarspas? Dan kunt u ook gratis reizen met het openbaar vervoer binnen Den Haag.