Wat is Taekwondo?

Taekwondo is een Koreaanse verdedigingssport en betekent letterlijk "voet-vuist-technieken", of, iets anders vertaald, "de weg van de voet en de vuist".

Taekwondo is echter meer dan alleen een verdedigingssport. Je bouwt een sterk lichaam en een goede fysieke conditie op. Je zal zelfbeheersing en meer zelfvertrouwen krijgen.

Ook (zelf-)discipline is een heel belangrijk onderdeel. Door vele trainingen komen je geest en lichaam meer in evenwicht. Door het vele gebruik van je benen, zowel als je armen, krijg je een goede lichamelijke coördinatie.

3

Locaties


72

Studenten


Alle Taekwondo leerlingen dienen de basis regels in acht te nemen om verder te komen in de beoefening van het Taekwondo en de vorm van het karakter Taekwondo Jungsin *tenets* Bestaat uit hoffelijkheid - Ye Ui, Integriteit - Yom Chi, Doorzettingsvermogen - In Nae, Zelfbeheersing - Guk Gi en ontembare geest - Baekjul Boolgool.

Sparring

Het Taekwondo sparren is een internationaal erkende en wereldwijd zeer populaire sport met veel internationale toernooien. Het sparringsteam van Sportclub Abba reist dan ook heel wat af om prijzen te scoren op allerlei toernooien.

WORDT VANDAAG
LID