Studenten

Zalen

Cristiano Ronaldo

Ooievaarspas Gratis
Toen ik een kind was, speelde ik in Portugal alléén maar zaalvoetbal. Het spel in de kleine ruimte hielp me mijn balcontrole te verbeteren. Als ik zaalvoetbal speelde, voelde ik me vrij. Had ik dat toen niet gespeeld, had ik nooit het niveau bereikt dat ik nu heb.” <
Studentenkorting -10%

Geschiedenis

Futsal is ontstaan in Argentinie in de jaren dertig van de vorige eeuw. Pas in de jaren 60 waaide de sport over naar Nederland om vervolgens vanaf 1968 een onderdeel van de KNVB te worden, toen nog onder de naam zaalvoetbal.

Wat is zaalvoetbal?

Bij sportclub Abba staat het begeleiden en opleiden van jeugd hoog in het vaandel. Wie de jeugd heeft…afijn u kent het gezegde wel. Door veel wedstrijden te spelen en te trainen worden de spelers opgeleid door gekwalificeerde trainers en coaches en kunnen mogelijk in de toekomst de stap naar het eerste team maken.In de verschillende jeugdcompetities die op een zaterdag in sporthallen Houtzagerij en Oranjeplein worden gehouden neemt Sportclub Abba deel met enkele jeugdteams. in samenwerking met het Stagehuis Schilderswijk. Bij zaalvoetbal wordt er vijf tegen vijf gespeeld op een speelveld. Hierdoor is het spel vlotter en dynamischer dan bij veldvoetbal. Zaalvoetballers zijn het er over eens: het is een fysiek uitdagende sport.

De sport wordt gespeeld in de zaal met een ‘plofbal’. De plofbal stuitert nauwelijks en de eigenschappen van de bal verschillen aanzienlijk van de bal die gebruikt bij veldvoetbal. Tijdens een wedstrijd spelen twee teams met ieder vijf veldspelers tegen elkaar.

SPEEL
MEE